Aardwetenschappen

universitaire

bachelor

SELECTIEVE TOELATING

Vrije Universiteit (VU)

Universiteit

Voltijd

Amsterdam

Basisgegevens

DUUR

3 jaar

OPLEIDINGSTYPE

Bachelor

HOOFDTAAL

Nederlands

STARTDATUM

Zomer (aug/sept)

AANMELDDATUM

31/08/2022

COLLEGEGELD

Wettelijk collegegeld

Studiegegevens

INTERESSEGEBIED

Aardwetenschappen

SPECIALISATIERICHTINGEN

Geologie & Geochemie

Aardoppervlak en klimaat

Aardwetenschappen: fundament van duurzaamheid

Klimaatverandering, de energie-transitie, veiligheid bij natuurrampen: flinke vraagstukken voor de toekomst.

Zonder grondige kennis van de Aarde zijn deze vraagstukken onoplosbaar. Veel materialen zijn uit de grond gehaald, zoals zeldzame aardmetalen voor in je smartphone, lithium voor in elektrische auto’s. Hoe pakken we dat op een verantwoorde manier aan? Dreiging van vulkanen of bosbranden? Hoe kunnen we hierin goede beslissingen nemen?

Als je Aardwetenschappen aan de VU Amsterdam studeert, doe je theoretische en praktische kennis op over onze planeet Aarde. Alle aspecten komen aan bod: van de kern van de aarde tot aan de top van de atmosfeer.

Door colleges met veel practica, maar ook door regelmatig tijdens veldwerken de Aarde in binnen- en buitenland zelf in het echt te onderzoeken. Met de verzamelde gegevens ga je aan de slag met wiskundige modellen, satellietwaarnemingen, Geografische Informatie Systemen, natuurkundige experimenten of chemische metingen in een van onze toplaboratoria. Alles om het complexe Systeem Aarde beter te doorzien. Je leert dus ook allerlei technieken en toepassingen om de Aarde te bestuderen. Als aardwetenschapper ben je bij uitstek getraind om veranderingen door de tijd waar te nemen. Precies wat we nodig hebben in de toekomst.

Aardwetenschappen aan de VU is al 7 jaar een topopleiding; een van de weinigen die dat voor elkaar krijgt!

© Vrije Universiteit