Aerospace Engineering

universitaire

master

TU Delft

Universiteit

Voltijd

Delft

Basisgegevens

DUUR

2 jaar

OPLEIDINGSTYPE

Master

HOOFDTAAL

Engels

STARTDATUM

Zomer (aug/sept)

COLLEGEGELD

Wettelijk collegegeld

Studiegegevens

INTERESSEGEBIED

Techniek

THEMA'S

Grondstoffen en materialen

Algemeen en duurzame ontwikkeling

SPECIALISATIERICHTINGEN

Control and Operations: Sustainable Air Transport

Aerodynamics and Wind Energy: Wind Energy

De TU Delft heeft een van de toonaangevende academische programma's op het gebied van lucht- en ruimtevaarttechnologie in heel Europa. De faculteit Aerospace Engineering kan bogen op een lange geschiedenis van technische uitmuntendheid, innovatie en onderwijsprestaties, en bereidt afgestudeerden voor op een bijdrage aan deze dynamische sector met technisch vindingrijke en commercieel levensvatbare oplossingen.

- Het profiel Wind Energy richt zich op methoden en systemen van energiewinning uit wind. Zowel windturbine- als kite-energiesystemen komen aan bod. Het profiel biedt vakken aan over atmosferische windomstandigheden, rotor-aerodynamica, windturbineontwerp, ontwerp van rotorbladen en vliegersystemen en van offshore-windmolenparken. Afstudeerprojecten variëren van numerieke windveldmodellering en windturbine-aerodynamica tot ontwerpaspecten van grote offshore-windmolenparken, kites en andere niet-conventionele windenergiesystemen.

- Sustainable Air Transport: bij de exploitatie van luchtvaartmaatschappijen en luchthavens moet rekening worden gehouden met een groot aantal (concurrerende) eisen. Deze omvatten het minimaliseren van milieueffecten (lawaai, luchtkwaliteit en klimaateffecten) en kosten, en het maximaliseren van veerkracht en, uiteraard, veiligheid.

© Technische Universiteit Delft